دستگاه ایمیج ستر

دستگاه ایمیج ستر چیست

این دستگاه هر چهار فایل تفکیک شده از فایل اصلی را با رنگ مشکی بر روی طلق شفاف پرینت می گیرد. در حقیقت دستگاه ایمیج ستر چیزی جز یک پرینتر سیاه و سفید بزرگ لیزی با قابلیت پرینت بر روی طلق شفاف نیست. البته دقت چاپ و رزولوشن پرینت در این دستگاه فوق العاده بالاست. 

ایمیج ستر چیست ؟ روش های ساخت زینک

برای ساخت زینک دو روش وجود دارد:

الف) روش قدیمی تر که امروزه هنوز هم کم و بیش مورد استفاده قرار می گیرد از دستگاهی به نام ایمیج ستر (Image Setter) استفاده می شود.

این دستگاه هر چهار فایل تفکیک شده از رنگ های اصلی فایل را با رنگ مشکی بر روی طلق شفاف پرینت می گیرد. در حقیقت دستگاه ایمیج ستر چیزی شبیه به یک پرینتر سیاه و سفید بزرگ لیزی با قابلیت پرینت بر روی طلق شفاف است. البته دقت چاپ و رزولوشن پرینت در این دستگاه فوق العاده بالاست. فرآیند ساخت فیلم فرآیندی که با تابش نور فرابنفش و استفاده از مواد شیمیایی مختلف انجام می گیرد و به چاپ عکس به روش سنتی شباهت زیادی دارد. فیلم‌های نهایی بسیار شبیه نگاتیو های قدیم عکاسی است. بعد از اینکه این طلق ها آماده شد آنها را بر روی زینک های خام چسبانده و با گیره‌های مخصوص فیکس می کنند. سطح زینک خام از ماده پلیمری جاذب مرکب پوشانده شده است و در طی فرآیند ساخت زینک قسمتهای اضافی از روی سطح آن برداشته می‌شود و فقط بخش‌هایی از طرح باقی می ماند. در حقیقت عملیات چاپ بر روی زینک برعکس حالت معمولی انجام میشود.
حال این زینک ها بر روی دستگاه چاپ بسته شده و به این ترتیب بر روی متریال مورد نظر (کاغذ،مقوا و ..) چاپ می شوند.

ب) روش ساده ای که امروزه رایج شده استفاده از دستگاهی به نام پلیت ستر (Plate Setter) است که بدون درست کردن فیلم مستقیماً زینک را می سازد.

ساخت فیلم و زینک با استفاده از دستگاه ایمیج ستر بسیار پرهزینه است و همچنین زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد. امروزه اکثر لیتوگرافی ها دارای دستگاه های پلیت ستر هستند که کار برای ایجاد طرح روی زینک ها را بسیار راحت تر کرده است.

در این حالت دیگر نیازی به ساختن طلق شیشه ای یا فیلم نیست و حتی کار با این دستگاه ها نیاز به تخصص خاصی ندارد در واقع دستگاه پلیت ستر مانند چاپگر روی زینک عمل می کند و به راحتی می توان توسط کامپیوتر عمل چاپ روی پلیت را انجام داد.